Dorpsondersteuners

Dorpsondersteuning Borkel & Schaft In het voorjaar van 2021 is de huidige vorm van Dorpsondersteuning Borkel & Schaft opgericht. 

De groep Dorpsondersteuners bestaat uit vier inwoners van Borkel & Schaft met een zorgachtergrond, die in het dagelijks leven werkzaam zijn als zorgprofessional en die op vrijwillige basis ondersteuning bieden aan dorpsgenoten. De groep Dorpsondersteuners bestaat uit: Riny Goossens, Lisette Sprengers, Moniek Intven en Mariëlle Schellekens. Uitgangspunt is dat de inwoners uit Borkel & Schaft met al hun vragen op het gebied van welzijn, zorg en thuis blijven wonen in Borkel & Schaft terecht kunnen bij de dorpsondersteuners. De dorpsondersteuner vormt de schakel tussen de hulpvragers in Borkel & Schaft enerzijds en de formele hulp (Maatschappelijk werk, Wmo-loket, opvoedondersteuning e.d.) en informele hulp (vrijwilligerswerk, mantelzorg) anderzijds. Voorop staat daarbij het behouden en verbeteren van de zelfredzaamheid en zelfbeschikking van mensen die op één of andere manier hulp nodig hebben en daar zelf niet uit komen. 

Hierbij kun je denken aan: 

  • “Hoe regel ik thuiszorg voor mijn ouders?” 
  • “Waar vind ik het WMO loket?” 
  • “Mijn partner wordt vergeetachtig, wat nu?” 
  • “Het lukt me niet meer om zelf boodschappen te doen, wie kan mij helpen?” 
  • “Ik heb behoefte aan meer sociale contacten, waar kan ik terecht?” 

Dus schroom niet, blijf niet zitten met vragen. Maar bel of mail ons! Daarnaast willen we graag onze dorpsgenoten met elkaar in verbinding brengen door ontmoetingen te realiseren op een laagdrempelige wijze.